Gyors és könnyű receptek az Akciós újságban talált alapanyagokból

Dátum: 2024-04-08 | Szerző: Prisero


Gyors és könnyű receptek az Akciós újságban talált alapanyagokból

Az akciós újságok remek lehetőséget kínálnak arra, hogy olcsón és gyorsan elkészíthető ételeket készíts. Az alábbiakban bemutatunk néhány gyors és könnyű receptet, amelyeket az akciós újságban talált alapanyagok felhasználásával készíthetsz el.

Serpenyős csirkemell zöldségekkel

Az akciós újságban gyakran találhatsz kedvezményes áron csirkemellet és zöldségeket. Ez a recept gyors és egyszerű, tökéletes egy hétköznapi vacsorához.

  • Hozzávalók: 2 csirkemell, 1 sárgarépa, 1 cukkini, 1 piros paprika, 2 evőkanál olívaolaj, só, bors, fokhagymapor.
  • Elkészítés: Vágd fel a csirkemellet és a zöldségeket csíkokra. Melegítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, és süsd meg a csirkemellet, amíg aranybarna nem lesz. Add hozzá a zöldségeket, és süsd tovább, amíg megpuhulnak. Ízesítsd sóval, borssal és fokhagymaporral.

Zöldséges tészta

Az akciós újságokban gyakran találhatsz kedvezményes áron tésztát és zöldségeket. Ez a recept egyszerű, gyors és nagyon ízletes.

  • Hozzávalók: 200 g spagetti, 1 sárgarépa, 1 cukkini, 1 hagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 konzerv paradicsom, só, bors, bazsalikom.
  • Elkészítés: Főzd meg a spagettit a csomagolás utasításai szerint. Közben vágd fel a zöldségeket apró darabokra. Melegítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsd meg a hagymát és a fokhagymát. Add hozzá a sárgarépát és a cukkinit, és süsd meg, amíg megpuhulnak. Öntsd hozzá a konzerv paradicsomot, és ízesítsd sóval, borssal és bazsalikommal. Keverd össze a megfőtt spagettivel.

Zöldségleves

Az akciós újságban talált kedvezményes zöldségek felhasználásával gyorsan és könnyen készíthetsz egy finom és tápláló zöldséglevest.

  • Hozzávalók: 2 sárgarépa, 2 burgonya, 1 zeller, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 liter zöldségleves alaplé, só, bors, petrezselyem.
  • Elkészítés: Vágd fel a zöldségeket apró darabokra. Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy lábasban, és pirítsd meg a hagymát és a fokhagymát. Add hozzá a sárgarépát, burgonyát és zellert, és süsd meg néhány percig. Öntsd hozzá az alaplevet, és főzd a levest közepes lángon, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ízesítsd sóval, borssal, és szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.

Gyümölcssaláta

Az akciós újságokban gyakran találhatsz kedvezményes áron gyümölcsöket. Egy gyors és egészséges desszertként készíthetsz belőlük gyümölcssalátát.

  • Hozzávalók: 2 alma, 2 körte, 1 narancs, 1 banán, 1 evőkanál méz, 1 evőkanál citromlé.
  • Elkészítés: Vágd fel a gyümölcsöket apró darabokra. Keverd össze egy nagy tálban, és locsold meg mézzel és citromlével. Keverd össze alaposan, és már tálalhatod is.

Ezekkel a gyors és könnyű receptekkel az akciós újságban talált alapanyagok felhasználásával ízletes és pénztárcabarát ételeket készíthetsz. Próbáld ki ezeket a recepteket, és élvezd a megtakarítást és a finom ételeket!

Blog