Az e-bringa a szenvedélyük, és mostantól a tiéd is lesz

Dátum: 2024-06-20 | Szerző: Prisero


Egy magyar pár elhatározta, hogy kis hazánkban is népszerűvé teszik a Nyugat-Európában már kézenfekvőnek számító környezetbarát közlekedési eszközt, az ebike-ot.

De igazából mi is az ebike vagy más néven elektromos kerékpár? Az ebike egy olyan kerékpár, amelyen a pedálozást egy kis elektromos motor segíti, vagy éppen helyettesíti. Ennek segítségével megerőltetés nélkül érhetünk célba, vagyis ez egy tökéletesen praktikus, fenntartható közlekedési mód azoknak, akik szeretnének környezetbarát módszerrel munkába vagy vásárolni járni, esetleg könnyedebb formában sportolni.

Sipos Péter, a Bixie alapítója és tulajdonosa elmesélte, hogy a cégalapításhoz az ötletet saját szenvedélyből és személyes tapasztalatból merítette.

“Feleségemmel sokat utazunk, és mindketten szenvedélyes e-kerékpározók vagyunk. Amikor Nyugat-Európában kirándulgattunk, akkor döbbentünk meg azon, hogy a nagyvárosokban mennyire sokan használják az ebike-okat, ráadásul milyen különböző korú és fizikai állapotú emberek. Nyilvánvaló, hogy ez a hihetetlenül praktikus fenntartható közlekedési mód nagyban megkönnyíti az életüket.”

Sipos szerint itthon is van rá esély, hogy ilyen népszerűségre tegyen szert a technológia, ami egyáltalán nem csak megszállott bringásoknak, illetve a kütyük rajongóinak szól. Úgy látja, hogy ehhez nem kell több annál, hogy a kívánt minőséget a megfelelő áron kínálják a vásárlóknak.

“Eddig Magyarországon nem nagyon lehetett megbízható, magas minőségű, ugyanakkor megfizethető ebike modelleket kapni. Mi viszont elhatároztuk, hogy felrúgjuk ezt a helyzetet, és a kiváló ár/érték arány szempontját szem előtt tartva fogunk elektromos kerékpárokkal megjelenni a hazai piacon. Saját tapasztalatainkból és piacismeretünkből merítve alakítottuk ki a kínálatot. Csak olyan márkákkal és modellekkel foglalkozunk, amelyekkel nekünk is személyes tapasztalatunk van, használjuk és szeretjük őket.”

A Bixie kínálatában szereplő modellek mind különböző igényeket képesek kiszolgálni, legyen szó akár a városi közlekedésről, aszfalton vagy terepen teljesített kerékpártúrákról, illetve a kompakt méretről és a könnyű hordozhatóságról. A full extrás városi bringa, a trendi és fürge városi cirkáló és a barangolós mountain bike között mindenki megtalálhatja a kedvencét. Akkumulátoruk kapacitástól függően akár 100 kilométer fölötti hatótávot biztosít, a pedálozás nélküli hajtás pedig szintén támogatott, így minimális erőlködés nélkül is használhatóak.

“Az elektromos kerékpár lehetővé teszi, hogy környezetbarát, csendes és kényelmes módon jussunk el szinte bárhova a hétköznapokban. Mi azzal szeretnénk hozzájárulni a nagyvárosok kizöldítéséhez, hogy megismertetjük az emberekkel ezt a technológiát, és olyan eszközöket kínálunk, amelyeknek köszönhetően lehetőleg minél többen lesznek hozzánk hasonlóan az e-bringázás szerelmesei” – foglalta össze az alapító, hogy miről is szól a Bixie.

Blog